Kidsbouwdorp2014

KidsBouwdorp Schiedam

IMG_6186

KidsBouwdorp Schiedam is een bouwdorp waar kinderen van 8 tot 13 jaar spelenderwijs kennis maken met techniek. Het concept is opgezet door een groep vrijwilligers, waarbij kinderen onder begeleiding zelf constructies maken met échte hamers, zagen en bergen hout. Ze leren samenwerken (ongeacht de wijk of het milieu waar ze uitkomen) en ervaren hoe het leuk is om met hun handen te werken. Een belangrijke bijkomstigheid, want we zien steeds minder vakmensen met een technische achtergrond die met hun handen werken.

Helaas zijn er nog steeds kinderen in Schiedam en Vlaardingen die niet op vakantie kunnen. Zij blijven daarom noodgedwongen thuis. KidsBouwdorp is ook juist voor deze kinderen een ideale uitvalbasis om een leuk, creatief en spannend uitje te hebben. In de afgelopen jaren was KidsBouwdorp een groot succes. In de frisse en gezonde buitenlucht werd tijdens de zomervakantie 6 weken lang dagelijks door 40 tot 50 kinderen onwijs genoten van de vrijheid, het plezier en voor het getimmer.

Door de weken heen nemen ongeveer 200 kinderen deel aan het KidsBouwdorp. Dat is een prestatie. Tijdens warme dagen is het altijd druk en zien we meer kinderen dan tijdens de regenachtige dagen, maar bij iedere weekafsluiting zijn elke keer veel ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes aanwezig. Dat is mooi om te zien. Bij de weekafsluiting is ook altijd een officiële jury aanwezig om de bouwwerken te beoordelen en prijzen uit te reiken. Dit tezamen met de pannenkoeken is elke week weer een recept tot succes en plezier!

Nieuw in 2024: KidsBouwdorp Plus

We gaan uitbreiden! In samenwerking met de YETS Foundation is er ook een speciale bouwplaats voor jongeren van 13 t/m 16 jaar. Bedenk je ideale bouwwerk, check je timmer-skills en werk samen aan iets moois! Uitgebouwd? Doe dan mee aan de extra activiteiten die worden georganiseerd op het terrein.